Ponent, 60
 08400 Granollers
 93-840.20.85 
 Aforament: 150

 

Divendres i  dissabte 
28 i 29 de maig 1999 
a les 21:30

Diumenge 
30 de maig 1999
a les 19:00

Espectacle teatral
Les
 Criades

Premsa:


Fitxa Tècnica:

Autor: 
Traducció:
Director: 
Intèrprets: 
 

Cia.: 

Jean Genet.
Miquel Martí i Pol
Nuria Inglada
Mònica Marcos Ruzafa
Annabel Totusaus Gallardo
Ma Àngels Capell Yebes
La Mansarda.
L'actualitat d'un clàssic
Un text. Les Criades és un text ideal per a un grup de joves professionals recent sortides de l'Institut del teatre, un bon text, que ens permet experimentar a nivell del llenguatge teatral, amb una voluntat clara d'investigació, tant en el procés de treball com en la posada en escena, amb l'objectiu de fer un espectacle de qualitat que pugui arribar a tot tipus de públic. Una obra que per la seva complexitat i dificultat ens obliga a fer una feina de treball en conjunt, que ens dóna la possibilitat de constatar si el projecte, de crear una companyia teatral sòlida amb perspectiva de futur, és viable.
Un clàssic. Les Criades és un clàssic, tot i que va ser escrita fa només 52 anys. Té la qualitat d'un clàssic, la intemporalitat, perquè parla de l'essència de l'ésser humà. Una obra que tot i tenir una gran importància en el teatre del nostre segle, no hi ha constància (almenys nosaltres no la tenim) de representació a nivell professional en català i ens sembla important que un grup de gent integrat per gent de Catalunya faci aquesta obra en el nostre idioma.
Un autor. Jean Genet, com habitant del quart món, tant en desenvolupament avui en dia, va estar vivint a Barcelona durant quasi un any. Un autor que ha estat guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Franceses i que és pràcticament desconegut per la gent que no es dedica al món del teatre, en el nostre país.
Una temàtica. D'una actualitat patent. Relacions de poder. Dependència emocional. Necessitat de mirar en l'altre per saber que existim. La societat actual ens porta a un fals individualisme, volem pensar que no necessitem als altres, quan en realitat ens n'adonem que són imprescindibles i això ens comporta una sèrie de contradiccions i d'odis.

En comptes d'acceptar la realitat de, jo només existeixo en el moment que hi ha una altra persona en la qual em puc mirar i que em constata el fet de la meva existència, com a part inherent al fet humà, insistim en negar-ho i això ens condueix a una falsa autosuficiència, cap a l'egoisme.

Les Criades posa de manifest aquest estat perpetu de dependència. Ens planteja l'etern dilema de la possibilitat del canvi. La necessitat d'evasió de la realitat.

El petit format. El fet d'escollir Les Criades i fer-ne un espectacle de petit format, ens dóna la possibilitat de moure'l en tot l'àmbit de la geografia catalana, a fi d'ajudar a la descentralització de Barcelona com a nucli de les arts escèniques, i fer arribar la cultura teatral al màxim de llocs possibles del nostre país.
El grup. La Mansarda és un grup de gent jove, sortida majoritàriament de l'Institut del Teatre, provinent de diferents punts del territori català, sense recursos econòmics, amb una voluntat clara de prioritzar el treball teatral i amb ganes de fer la seva aportació al món de l'espectacle i la cultura a Catalunya.


Tornar a l'inici