Arribada de van Gogh a Arle

Vincent van Gogh s'instal·là a Arle el 1888. Al començament vivia a l'hotel. L'u de maig llogà al matrimoni Ginaux una caseta situada en el número 2 de la plaça de Lamartine per 15 FF al mes. La casa estava en molt mal estat. La planta baixa li servirà de taller. Vincent comprà dues cadires, una taula i un joc de cafè, que es faria cèlebre per la seva "Natura morta de la cafetera".

Però Vincent treballava sobretot a l'aire lliure en un canal a prop d'Arle des d'on pintarà en vàries ocasions el "Pont de Langlois". Quan Vincent no té teles utilitza canyes tallades (Pont llevadís amb dona amb parasol, Paisatge amb tren prop de Montmajor).«... usa cañas talladas, es decir que se fabrica una especie de pluma con una caña para pintar, en inglés "reed pen". En este caso no es lógico que pinte sobre lienzo, sino sobre papel o cartón, ya que la pluma se engancharía en la malla del tejido. El cuadro F1470; JH 1377 está hecho con pluma normal y pluma de caña. Es un dibujo del puente de Langlois...» segons ens aclareix per correu electrònic en Jose Navarro , Utrera (España), magnifiques aportacions del qual es poden llegir a The Vincent van Gogh Information Gallery en el capítol Visitor Submissions

Escriu al seu germà Theo que treballa a una galeria de París i que l'ajuda econòmicament. També manté correspondència amb Paul Gauguin, que llavors s'estava a Pont-Aven (Bretanya). Gauguin està malalt i ple de deutes. Vincent vol ajudar-lo i li proposa d'anar a viure amb ell a Arle. Des de fa molt de temps Vincent persegueix un projecte: Crear una comunitat d'artistes a l'estil dels japonesos o dels antics tallers holandesos. S'imagina que altres artistes arribaran a formar part d'aquest taller del sud el cap del qual serà Gauguin.

A començament de setembre Theo envia a Vincent 300 FF, una part de l'herència d'un oncle mort al juliol. Vincent compra dos llits, dotze cadires, dues taules i un mirall que li servirà per a pintar el seu autoretrat. Gauguin li envià des de Pont-Aven una obra seva anomenada "Els Miserables" i ell li envià a canvi el seu autoretrat amb una dedicatòria.

Mentrestant continua pintant i moblant la seva casa en la que dormirà per primer cop el diumenge 16 de setembre. De la seva CASA GROGA en farà un dibuix, desprès una aquarel·la i finalment un oli.